آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 554
 بازدید امروز : 15
 کل بازدید : 110050
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 0/8760

شرح عملکرد روزانه واحد تغذیه(شرح وظايف)

-        تهیه برنامه غذایی منسجم ماهانه که توسط کارشناس تغذیه نوشته شده و پس از تایید مدیریت بیمارستان به پیمانکار غذا داده می شود تا طبق برنامه مواد اولیه غذایی مورد نیاز یا غذاهای آماده از منابع استاندارد وبا تضمین کیفیت  تهیه گردد .

-        نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی و درجه حرارت مطمئن

-        اعمال برنامه های کنترل کیفی غذا

-        نظارت برتهیه وتعویض وسایل و تجهیزات مورد نیاز در واحد تغذیه به منظور ارزیابی وضعیت تغذیه وارائه خدمات تغذیه ای به بیماران

-        بررسی مشکلات مربوط به مراعات موازین بهداشت فردی و بهداشت محیط و مقررات غذایی و دستور العمل بهداشت کار در آشپزخانه وهنگام توزیع غذا

-        نظارت مستمر برنحوه تهیه ،آماده سازی،طبخ،نگهداری،انتقال و توزیع وپذیرایی مواد غذائی در بیمارستان

-        بررسی ومطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی  (اعم از غذاهای رژیمی سایر غذاها)از نظر کمی وکیفی،در سطح بیمارستان

-        کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ،بویزه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی ،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد.

-        اعمال تنوع غذایی برحسب فصول سال

-        ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا

-        نظارت برتهیه واستفاده صحیح و به جا از مواد و پودرها و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی،به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی را ندارند.

-        کنترل کارتهای بهداشتی وگواهی صحت مزاج وعدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تمامی پرسنلی که در آشپزخانه بیمارستان مشغول بکار می باشند.

-        نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ،ظروف مستعمل و غیر بهداشتی

-        تمیز وضد عفونی کردن کلیه سطوح وسایل و ظروف برای آماده سازی غذا

-        نگهداری غذا در دمای مناسب بالای 60 درجه سانتی گراد یا زیر 5 درجه سانتی گراد

-         کنترل ونظارت برای خروج سریع غذاهای فاسد شدنی و دور ریختنی و نظافت  ظروف محتوی آنها

-        کنترل ونظارت برای بسته بندی پس مانده های آشپزخانه در کیسه های زباله  ونگهداری آنها دور از دسترس حشرات و جوندگان

-        جدا سازی محل و وسایل آماده سازی غذای خام وپخته

-        استفاده از ظرفشویی و وسایل مناسب جهت شستشو

-        استفاده از ظرف های مناسب جهت نگهداری مواد غذایی در فریزر و یخچال

-        استفاده از ترالی گرم کن دار با دماسنج استاندارد

-        استفاده از تخم مرغ ،شیرپاستوریزه و یا شیر خشک، مرغ ،آرد برنج ،روغن زیتون جهت بیماران گاواژی و یا دارای رژیم پوره ،نظارت بر نظافت مستمر مخلوط کن و سایر وسایل مورد استفاده در تهیه غذای بیماران گاواژی

-        تنظیم رژیم غذایی و مشاوره بیماران بستری در بخشها

-        ثبت آمار روزانه بیماران هر بخش از طریق سیستم اتوماسیون و تعیین نوع رژیم غذایی برای هر فرد

-        جمع بندی آمار بخشها و تعیین تعداد غذا جهت پخت و تحویل به سرآشپز در آشپز خانه

-        نظارت بر سرو غذا در آشپز خانه در ظروف یکبار مصرف برای بیماران با توجه به نوع رژیم غذایی و نظارت بر سرو سبزیجات رژیمی برای بیماران

-        صدور ژتون غذا برای پزشکان ،دانشجویان وپرسنل

-        نظارت بر شمارش ژتون ها توسط مسئول شرکت طبخ و توزیع غذا

-        تهیه وثبت آمار مصرف غذای بیماران و پرسنل به تفکیک به صورت روزانه در سیستم کامپیوتری

-        محاسبه هزینه شرکت بر اساس آمار ژتون ها

-        تهیه آمار ماهانه وارسال آمار مصرف غذایی بیماران و پرسنل به تفکیک به واحد مدیریت